traži:  
 php.com.hr > novosti > IBM podupire PHP

IBM podupire PHP
 
28.02.2005.


Sklopljeno je partnerstvo između Zenda i IBM-a. IBM poručuje: "IBM će nastaviti raditi sa Zendom i PHP zajednicom na budućim tehnologijama ka unapređenju web tehnologija".


ARMONK, N.Y. -- 25. Veljača 2005 --

IBM je najavio partnerstvo sa Zend Technologies na izgradnji industrijski prve integrirane solucije dizajnirane da pomogne developerima u izgradnji i razvoju aplikacija i servisa baziranih na popularnom PHP-u.

Nova solucija integrira IBM-ovu Cluodscape ™  bazu baziranu na Apache software Foundation Derby i Zendovom Open Source PHP okruženju.

Ovaj dogovor produljuje IBM-ovo ulaganje u Open Source pomažući developerima da još učinkovitije razvijaju aplikacije bazirane na tehnologiji njihovog izbora. Pod ovim dogovorom, IBM će surađivati sa Zendom u razvoju Zend jezgre za IBM ™ .

Kao posljedica ovog dogovora IBM postaje prvi isporučitelj u industriji koji podupire oba velika web development jezika (PHP i Java) sa integriranim database rješenjem.

Ova suradnja očvršćuje IBM-ovu obvezu Open Source zajednici i organizacijama poput Linuxa, Apachea i Eclipse-a. IBM će predstaviti novu optimiziranu izvornu ekstenziju za Cloudscape i DB2 za PHP unutar PHP zajednice.

Zend jezgra za IBM će biti out-of-the-box razvojno i produkcijsko PHP okruženje bazirano na PHP 5 tehnologiji. Proizvod sadrži čvrstu integraciju sa IBM Cloudscape database serverom, DB2 i ugrađenu podršku za XML i web servise...Opširnije: http://www-306.ibm.com/software/data/info/zendcore/pr.html  


novosti
 
 © 2004 - 2008 php.com.hr