traži:  
 php.com.hr > novosti > PHP na enterprise nivou

PHP na enterprise nivou
 
19.01.2005.


Nakon što nam je Zend pružio potpunu objektnu orijentiranost sa verzijom PHP 5, ovih dana pojavila se novost na Zendovim stranicama o novom proizvodu koji će PHP odvesti u novo doba. Kao datum navodi se 10. siječanj 2005.


Nekoliko dana je pomalo mistično stajala vijest na Zendovim stranicama o novom proizvodu koji donosi nešto revolucionarno u svijet PHP-a. Iako sam bio skeptičan i očekivao novu verziju popularnog komercijalnog Zendovog IDE-a, čini se da nam je Zend ipak donio nešto posve novo.

Radi se o prvoj platformi za PHP developere. Platformi koja leži između samog PHP-a (Zend Engine-a) i PHP kôda.

No što nam ta platforma konkretno donosi?

  • Potpuni nadzor nad ponašanjem PHP kôda na serveru tako da je u svakom trenutku moguće vidjeti koji dio aplikacije je loše napisan i usporava kompletan sustav.


  • Konfiguriranje udaljenog servera, kloniranje konfiguracije sa jednog servera na drugi ili sa jednog servera na čitavu grupu servera.

 Kontrola performansi:

  • Ubrzavanje izvršavanja kôda cacheiranjem i tehnikama optimizacije kompajliranoga PHP kôda prosječno ga ubrzavajući oko 3 puta.


  • Dinamičko cacheiranje: jednom izvršen PHP kôd može se zadržati u već interpretiranom stanju te se kao takav bez potrebe interpretiranja pri svakom učitavanju prikazivati više puta.


  • Kompresija fajlova: tehnologija komprimiranja fajlova na ovoj platformi zahtjeva svega 10 % uobičajenog bandwitha.

 

Također je omogućena i Integracija PHP-a sa Javom te mnogi drugi noviteti koje ovdje nismo navodili.

 
Cijena ove platforme kreće se od 995 $ po procesoru sa 50 % popusta na daljnji procesor. Iako se ova cijena možda na prvi pogled čini vrlo visoka, ipak treba imati na umu da je ovo platforma za enterprise rješenja, a u enterprise vodama ova cijena je posve prihvatljiva.Za one koji možda još ne znaju, tvrtka Zend Zechnologies do sada nam je donijela Zend IDE, Zend Performance Suite, Zend Encoder, Zend Accelerator, Zend WinEnabler  i Zend Optimizer. Najprofesionalnije komercijalne alate za izradu web aplikacija u PHP-u.
 


Klikni za veći prikaz Klikni za veći prikaz Klikni za veći prikaz
novosti
 
 © 2004 - 2008 php.com.hr