traži:  
 php.com.hr > novosti > PHP najpopularniji jezik u 2004.

PHP najpopularniji jezik u 2004.
 
21.01.2005.


PHP je odnio pobjedu za 2004-u godinu kao najpopularniji programski jezik. Tvrtka Tiobe Software objavila je rezultate najpopularnijih tražilica na internetu, Google-a, MSN-a i Yahoo!-a po kojima je php uvjerljivo ispred svih ostalih.

TIOBE Programming Community pokazuje popularnost pojedinog programskog jezika. Za početak naglasit ćemo kako nije riječ o izboru najboljeg programskog jezika ili jezika u kojem je najviše linija koda napisano već jednostavno prikaz popularnosti pojedinog.

Pokazatelji vam mogu pomoći da uvidite da li su vaše programerske vještine u toku sa popularnošću i kod izbora programskog jezika u trenutku izrade svoje aplikacije.

Napomenut ćemo i da je C u uzlaznom toku kao i PHP i Python, Delphi / kylix, ABAB, IDL i RPG dok pad popularnosti bilježi Java, Perl,  Javascript  i C#.

Zanimljivo je se nigdje na popisu nije našao asp, za kojeg je objašnjeno kako se ne nalazi iz razloga što se asp ne može smatrati programskim jezikom jer zapravo koristi druge jezike za izvršavanje, poput JavaScripta i VBScripta.
 


Klikni za veći prikaz
novosti
 
 © 2004 - 2008 php.com.hr