traži:  
 php.com.hr > članci > PHP servisi -ogame.org

PHP servisi -ogame.org
 
11.01.2006.


Vrijeme je da s vremena na vrijeme predstavim i pokoji poznatiji sustav napisan u programskom jeziku PHP. Ovog puta posvetiti ću nekoliko komentara online igrici "Ogame".

Ukoliko još niste čuli za Ogame web igru, svakako biste je trebali pogledati.
Ta igra napisana je u programskom jeziku PHP (4) i funkcionira u potpunosti preko internet preglednika, uz pomoć Javascript tehnologije.

Kako sustav funkcionira?

Potrebno je da se svaki igrač registrira na www.ogame.com.hr ili na nekoj drugoj domeni koja je povezana sa hosting serverom (Apache/2.0.54). Za područje, kako to oni nazivaju, "Balkana", koje obuhvaća korisnike iz bivše SFRJ, pristupanje je moguće i preko ove domene.

Riječ je o strateškoj igri njemačke tvrtke "Gameforge GmbH" u kojoj svaki igrač dobija svoju planetu koju izgrađuje te sudjeluje u borbama sa drugim planetama kako bi ojačao svoju. Cilj igre je postići što veći broj bodova, te u tu svrhu igrači imaju mogućnost sklapati saveze sa prijateljskim planetama kako bi zajedno došli do tog cilja. "Balkanski" dio servera trenutno obuhvaća približno 30 000 igrača sa područja bivše SFRJ.

Mora se priznati da je igra vrlo dobro zamišljena, ali doduše prilično "jeftino" realizirana.

Sve u svemu, igra zaslužuje sve pohvale za dobru ideju i primjenu PHP tehnologije ali nikako i za upravljanje njome.

Zaključak: Izvrstan potencijal, loša izvedba.

 


Klikni za veći prikaz Klikni za veći prikaz Klikni za veći prikaz
članci
 
 © 2004 - 2008 php.com.hr